Tel:  +40 212221121 Mail: office@specialistconsulting.ro

News

Modernizarea aeroportului Delta Dunarii – Tulcea

Posted on February 29, 2016 by in Stiri with no comments

Lucrările se desfășoară la Aeroportul Delta Dunării Tulcea într-un timp record pentru că, surpriză, chiar aceste lucrări de modernizare a suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare – debarcare s-au făcut într-un timp record. Am văzut oameni și utilaje lucrând zi și noapte pentru ca venirea iernii să nu afecteze finalizarea proiectului. La acest moment vă prezentăm o etapă intermediară din complexa și spectaculoasa desfășurare a lucrărilor la Aeroportul Delta Dunării care urmează să devină funcțional începând cu anul 2016. Un aeroport asemenea celor din multe orașe turistice din Europa.

 

 

Aeroportul Craiova, închis complet pentru modernizare

Posted on February 29, 2016 by in Stiri with Comments Off on Aeroportul Craiova, închis complet pentru modernizare

Aeroportul Internațional Craiova a fost închis complet până pe 24 octombrie. De aici nu mai zboară decât elicopterul SMURD. Măsura a fost luată pentru a se putea lucra la pista aeroportului, echipamentele de balizaj, precum și la noua platformă de îmbarcare-debarcare. De altfel, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, pe 30 septembrie 2015, că intenționează să creeze o companie de pompieri care să aibă mașini de intervenție destinate exclusiv aeroportului.

Posted on August 30, 2015 by in Stiri with Comments Off on Contract de proiectare de 400.000 euro pentru modernizări la aeroportului din Bacău

“Consiliul Judeţean Bacău a atribuit unei asocieri româno-italiene un contract în valoare de 1,7 milioane lei (400.000 euro), cu TVA, pentru servicii de proiectare a lucrărilor aferente unui obiectiv de investiţii care vizează creşterea capacităţii portante şi modernizarea pistei de decolare aterizare şi a suprafeţelor de mişcare aferente la Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău.

Acordul a fost adjudecat în urma unei licitaţii deschise de asocierea formată din Specialist Consulting SRL şi 3 TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata.

Estimate iniţial la 4,8 milioane lei, serviciile au fost atribuite pentru 1,4 milioane lei, fără TVA. Autoritatea contractantă a primit cinci oferte pentru acest proiect, în final fiind admise doar două.

Asocierea câştigătoare va trebuie să se ocupe într-o primă etapă de diverse documentăţii, pentru certificatul de urbanism, obţinerea acordurilor specifice investiţei sau autorizarea execuţiei lucrărilor. Pe lista de obiective figurează şI furnizarea uui studiu de risc pentru execuţia lucrărilor sub trafic aerian.

În etapa a adoua, consultanţii trebuie să acorde asistenţă tehnică pe parcursul execuţiei lucrărilor şi în perioada de garanţie. Acordul este finanţat din bugetul judeţean.

Consiliul Judeţean Bacău a atribuit recent companiei UTI, parte a unui grup controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, un contract de 56,5 milioane lei (12,8 milioane euro), fără TVA, pentru lucrări de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii de transport aerian a aeroportului. Această investiţie include servicii de proiectare şi lucrări pentru mai multe obiective, printre care se numără terminalul de pasageri, turnul de control şi anexa administrativă, parcări sau un terminal intermodal.

Aeroportul din Bacău procesează în prezent aproximativ 300.000 de pasageri anual.”

 

Sursa: http://www.zf.ro/zf-24/contract-de-proiectare-de-400-000-euro-pentru-modernizari-la-aeroportului-din-bacau-14692062

Desfasurare de forte pe santerele consiliului judetean dolj
Desfășurare de forțe pe șantierele Consiliului Județean Dolj

Desfășurare de forțe pe șantierele Consiliului Județean Dolj

Posted on August 11, 2015 by in Stiri with Comments Off on Desfășurare de forțe pe șantierele Consiliului Județean Dolj“Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vice­președintele Cristinel Iovan au vizitat miercuri șantierele de lucru deschise de CJ pentru două dintre proiectele dezvoltate cu fonduri europene – Reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova și Centrul turistic pentru agrement și sport.
Ion Prioteasa, președin­tele Consiliului Județean Dolj, apreciază că investițiile, derulate prin intermediul finanțărilor comunitare, în valoare totală de peste 28 de milioane de euro, sunt în termen, urmând să fie finalizate în graficul stabilit prin contract cu constructorii.
„Sunt mulțumit de ceea ce am văzut și de activitatea din șantier. O întreagă desfășurare de forțe atât la aeroport, cât și la Centrul turistic pentru agrement și sport. Le-am transmis constructorilor că este o presiune pe care o resimțim cu toții, atât ei, pentru că trebuie să finalizeze în termenele convenite prin contract, cât și noi, ca autoritate care beneficiază de aceste lucrări deosebite, pentru că așteptările sunt foarte mari.”

 

Citește tot articolul: http://www.gds.ro/Actualitate/publireportaj/2015-08-07/desfasurare-de-forte-pe-santierele-consiliului-judetean-dolj/

AEROPORT-INCHIS_PAG-1_PISTA_
Specialist Consulting a castigat contractul pentru aeroportul Tulcea

Specialist Consulting a castigat contractul pentru aeroportul Tulcea

Posted on March 6, 2015 by in Stiri with Comments Off on Specialist Consulting a castigat contractul pentru aeroportul Tulcea

După aproape doi ani de zbateri şi frământări, promisiuni şi licitaţii, Aeroportul Delta Dunării Tulcea a fost închis în sfârşit! Cu ultimele economii din Programul Operaţional Sectorial de Transport 2007-2013, Regia Autonomă Aeroportul Delta Dunării Tulcea a semnat luna aceasta contractul de finanţare pentru modernizarea aeroportului şi ieri s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

http://www.obiectivtulcea.ro/contracronometru-au-inceput-lucrarile-de-modernizare-a-aeroportului-delta-dunarii/