Tel:  +40 212221121 Mail: office@specialistconsulting.ro

Lucrarile de la clădirea Spitalului Vechi din Bacău avansează vizibil

Lucrarile de la clădirea Spitalului Vechi din Bacău avansează vizibil

Posted on November 27, 2019 by in Stiri with Comments Off on Lucrarile de la clădirea Spitalului Vechi din Bacău avansează vizibil

Lucrarile de la clădirea Spitalului Vechi din Bacău avansează vizibil. Demarate în luna august 2019, la acest moment au ajuns la stadiul decopertării tencuielilor și consolidării fundațiilor.
În cadrul contractului derulat de CNI se va realiza reparația capitală, amenajarea, extinderea și reabilitarea termică a clădirii Spitalului Vechi din mun. Bacău. Lucrările vor fi finalizate în prima jumatate a anului 2022.
#spital #investiminsanatate #reabilitarespital #CNI #Bacau

Citeste intreg articolul pe pagina oficiala CNI

Foto: www.economica.net
CNAIR: Există finanţare pentru Pasajul Domneşti în 2018. Va fi realizat din fonduri europene

CNAIR: Există finanţare pentru Pasajul Domneşti în 2018. Va fi realizat din fonduri europene

Posted on January 10, 2018 by in Stiri with Comments Off on CNAIR: Există finanţare pentru Pasajul Domneşti în 2018. Va fi realizat din fonduri europene

Pasajul Domneşti precum şi alte obiective de pe Centura Capitalei, care aveau iniţial finanţare doar de la bugetul de stat, vor fi realizate din fonduri europene, a spus pentru ECONOMICA.NET Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR. Potrivit lui, al doilea giratoriu suspendat din România are buget alocat pentru 2018.

 

Foto: www.economica.net

Foto: www.economica.net

 

Citeste articolul integral aici.

Pasajul de la Domnesti de pe Centura Capitalei

Posted on May 12, 2017 by in Stiri with Comments Off on Pasajul de la Domnesti de pe Centura Capitalei

pasaj domnesti

Contractul pentru proiectarea si executia pasajului rutier de la Domnesti peste Centura Capitalei a fost semnat cu asocierea Straco-Comnord-Specialist Consulting pentru suma de 91,5 milioane de lei, anunta Compania de Drumuri. Pasajul va fi sub forma unui sens giratoriu suspendat peste soseaua de centura, are un termen de 3 luni pentru proiectare si 24 de luni pentru executie. Licitatia pentru acest proiect a fost lansata in martie 2015.

Proiectarea si Executia Pasajului Suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti – Domnesti va dura 3 luni, iar constructia propriu-zisa a acestuia va fi de 24 de luni. Garantia de buna executie a acestui pasaj va fi de 24 de luni“, anunta Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Citeste articolul integral aici

Construcția bucății de autostradă dintre Cristian și Râșnov.

Posted on April 6, 2017 by in Stiri with Comments Off on Construcția bucății de autostradă dintre Cristian și Râșnov.

comarnic-brasov

Licitația pentru loturile din autostrada Comarnic – Brașov, care traversează județul Brașov, au fost publicate anul trecut. La peste un an de la lansarea licitației, a fost anunțat și câștigătorul pentru lotul Râșnov – Cristian, denumit în procedura de licitație Lot 2: sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 şi Drum de Legătură. Lucrările de pe acest tronson au o valoare estimată de aproape 150 de milioane de lei, fără TVA. Asocierea desemnată câştigătoare, Alpenside – Specialist Consulting din București, a oferit un preţ de 118 milioane de lei, fără TVA.

„În data de 25.11.2016 au fost transmise comunicările privind rezultatul procedurii către ofertanţii care au depus oferte pentru Lot 2: sector Predeal – Cristian, km 162+300 – km 168+600 şi Drum de Legătura. Oferta desemnată câştigătoare este cea depusă de Asocierea S.C. ALPENSIDE S.R.L. – SC SPECIALIST CONSULTING S.R.L., corespunzătoare din punct de vedere al cerinţelor documentaţiei de atribuire, având preţul 118.019.701,80 lei fără TVA, valoare ce include şi procentul de 5% (diverse şi neprevăzute) în valoare de 5.506.129,19 lei fără TVA.

În prezent procedura de licitație deschisă se află în perioada de depunere a unor Eventuale Notificări prealabile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 101/2016 privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune de lucrări și concesiune de servicii, precum și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.”,  se arată într-un comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), publicat în decembrie, anul trecut, pe forumul de infrastructură PeUndeMerg.ro

 

Mai multe detalii aici.

Asocierea Straco-Comnord-Specialist Consulting a câştigat din nou contractul pentru Pasajul Domneşti

Posted on April 6, 2017 by in Stiri with Comments Off on Asocierea Straco-Comnord-Specialist Consulting a câştigat din nou contractul pentru Pasajul Domneşti

domnesti-605x

 

A tipar

socierea firmelor Straco Grup-Comnord-Specialist Consulting a câştigat din nou contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului rutier Domneşti, cu o valoare de 91,552 lei, fără TVA, informează, marţi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR).

“Astăzi, 28.02.2017 a fost comunicat rezultatul procedurii de achiziţie publică (licitaţie deschisă), pentru atribuirea contractului având ca obiect ‘Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti’. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, în urma reevaluării ofertelor conform Hotărârii Civile nr. 3911/2016 din data de 05.08.2016, a comunicat câştigătoare oferta depusă de Asocierea SC Straco Grup SRL – SC Comnord SA – SC Specialist Consulting SRL”, a precizat CNAIR.

Citește aici articolul integral.

Mai mult verde în Vlaicu

Posted on November 1, 2016 by in Stiri with Comments Off on Mai mult verde în Vlaicu

 

verde-vlaicu-650x435

 
Peste 6,3 milioane de euro vrea să investească Primăria Arad pentru regenerarea urbană a cartierului Aurel Vlaicu.

Fără dar și poate, una din problemele cele mai stringente ale arădenilor ce trăiesc burdușiți în blocurile comuniste este lipsa spațiului verde și a parcurilor. Praful și noxele, în lipsa unui generator de oxigen care să fie pe post de perdea, ajung fără nicio problemă direct în plămânii oamenilor. De aici, boli, oameni cu fețe triste și capul plecat. La 27 de ani distanță de la căderea comunismului totul este la fel de gri pentru mii de suflete ce locuiesc la bloc.

 

Citește aici articolul integral.

Primul giratoriu suspendat din Romania

Posted on May 30, 2016 by in Stiri with Comments Off on Primul giratoriu suspendat din Romania

giratoriu suspendat

Circulaţia rutieră pe pasajul suprateran aflat la intersecţia DN1B cu DJ 102 (Ploieşti-Păuleşti) se va deschide sâmbătă la ora 11.45, potrivit informațiilor difuzate de Consiliul Județean Prahova. Investiţie este realizată pe teritoriul localităţii Blejoi.

Pasajul a fost supus testelor de rezistență la jumătatea lunii aprilie. Acesta va avea aproximativ un km, o rază exterioară de 51 de metri şi o lăţime de 11 metri. Înălţimea este de 7 metri.

Citește aici articolul integral.

Aeroportul internaţional din Tulcea, care nu are nicio cursă regulată, în proces de modernizare cu 12 milioane de euro

Posted on May 18, 2016 by in Stiri with Comments Off on Aeroportul internaţional din Tulcea, care nu are nicio cursă regulată, în proces de modernizare cu 12 milioane de euro

aeroport-tulcea

Aeroportul Internaţional Delta Du­nării din Tulcea, care nu are nicio cursă re­gulată din 1993, cu excepţia celor câteva efec­tuate în 2014 de către o companie a omului de afaceri Ovidiu Tender, trece printr-un proces de modernizare cu o investiţie de 12 milioane de euro, proces care se va încheia pe 30 iunie anul acesta.

„85% din bani sunt fonduri europene, 13% provin de la bugetul de stat, iar 2% de la bugetul local. Lucrările de modernizare se fac la pistă, căi de rulare şi nu la aerogară. În urma mo­der­nizării vom avea cinci locuri pentru parcarea avioanelor. În prezent, aero­portul este închis”, a declarat pentru ZF Constantin Albu, directorul general al aero­portului din Tulcea. În urma modernizării, pista de decolare – aterizare va fi extinsă cu 60 de metri şi lărgită de la 30 de metri la 45 de metri. Mai mult, se vor pune trei straturi de mixturi asfaltice pe întreaga suprafaţă a pistei de decolare-aterizare. Se va extinde plat­forma de îmbarcare – debarcare de la două locuri de parcare la cinci locuri de parcare aeronave.

Citeşte aici articolul integral.

Modernizarea aeroportului Delta Dunarii – Tulcea

Posted on February 29, 2016 by in Stiri with no comments

Lucrările se desfășoară la Aeroportul Delta Dunării Tulcea într-un timp record pentru că, surpriză, chiar aceste lucrări de modernizare a suprafețelor de mișcare, extinderea pistei și a platformei de îmbarcare – debarcare s-au făcut într-un timp record. Am văzut oameni și utilaje lucrând zi și noapte pentru ca venirea iernii să nu afecteze finalizarea proiectului. La acest moment vă prezentăm o etapă intermediară din complexa și spectaculoasa desfășurare a lucrărilor la Aeroportul Delta Dunării care urmează să devină funcțional începând cu anul 2016. Un aeroport asemenea celor din multe orașe turistice din Europa.

 

 

Aeroportul Craiova, închis complet pentru modernizare

Posted on February 29, 2016 by in Stiri with Comments Off on Aeroportul Craiova, închis complet pentru modernizare

Aeroportul Internațional Craiova a fost închis complet până pe 24 octombrie. De aici nu mai zboară decât elicopterul SMURD. Măsura a fost luată pentru a se putea lucra la pista aeroportului, echipamentele de balizaj, precum și la noua platformă de îmbarcare-debarcare. De altfel, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, pe 30 septembrie 2015, că intenționează să creeze o companie de pompieri care să aibă mașini de intervenție destinate exclusiv aeroportului.

Posted on August 30, 2015 by in Stiri with Comments Off on Contract de proiectare de 400.000 euro pentru modernizări la aeroportului din Bacău

“Consiliul Judeţean Bacău a atribuit unei asocieri româno-italiene un contract în valoare de 1,7 milioane lei (400.000 euro), cu TVA, pentru servicii de proiectare a lucrărilor aferente unui obiectiv de investiţii care vizează creşterea capacităţii portante şi modernizarea pistei de decolare aterizare şi a suprafeţelor de mişcare aferente la Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău.

Acordul a fost adjudecat în urma unei licitaţii deschise de asocierea formată din Specialist Consulting SRL şi 3 TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata.

Estimate iniţial la 4,8 milioane lei, serviciile au fost atribuite pentru 1,4 milioane lei, fără TVA. Autoritatea contractantă a primit cinci oferte pentru acest proiect, în final fiind admise doar două.

Asocierea câştigătoare va trebuie să se ocupe într-o primă etapă de diverse documentăţii, pentru certificatul de urbanism, obţinerea acordurilor specifice investiţei sau autorizarea execuţiei lucrărilor. Pe lista de obiective figurează şI furnizarea uui studiu de risc pentru execuţia lucrărilor sub trafic aerian.

În etapa a adoua, consultanţii trebuie să acorde asistenţă tehnică pe parcursul execuţiei lucrărilor şi în perioada de garanţie. Acordul este finanţat din bugetul judeţean.

Consiliul Judeţean Bacău a atribuit recent companiei UTI, parte a unui grup controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, un contract de 56,5 milioane lei (12,8 milioane euro), fără TVA, pentru lucrări de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii de transport aerian a aeroportului. Această investiţie include servicii de proiectare şi lucrări pentru mai multe obiective, printre care se numără terminalul de pasageri, turnul de control şi anexa administrativă, parcări sau un terminal intermodal.

Aeroportul din Bacău procesează în prezent aproximativ 300.000 de pasageri anual.”

 

Sursa: http://www.zf.ro/zf-24/contract-de-proiectare-de-400-000-euro-pentru-modernizari-la-aeroportului-din-bacau-14692062

Desfasurare de forte pe santerele consiliului judetean dolj
Desfășurare de forțe pe șantierele Consiliului Județean Dolj

Desfășurare de forțe pe șantierele Consiliului Județean Dolj

Posted on August 11, 2015 by in Stiri with Comments Off on Desfășurare de forțe pe șantierele Consiliului Județean Dolj“Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vice­președintele Cristinel Iovan au vizitat miercuri șantierele de lucru deschise de CJ pentru două dintre proiectele dezvoltate cu fonduri europene – Reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova și Centrul turistic pentru agrement și sport.
Ion Prioteasa, președin­tele Consiliului Județean Dolj, apreciază că investițiile, derulate prin intermediul finanțărilor comunitare, în valoare totală de peste 28 de milioane de euro, sunt în termen, urmând să fie finalizate în graficul stabilit prin contract cu constructorii.
„Sunt mulțumit de ceea ce am văzut și de activitatea din șantier. O întreagă desfășurare de forțe atât la aeroport, cât și la Centrul turistic pentru agrement și sport. Le-am transmis constructorilor că este o presiune pe care o resimțim cu toții, atât ei, pentru că trebuie să finalizeze în termenele convenite prin contract, cât și noi, ca autoritate care beneficiază de aceste lucrări deosebite, pentru că așteptările sunt foarte mari.”

 

Citește tot articolul: http://www.gds.ro/Actualitate/publireportaj/2015-08-07/desfasurare-de-forte-pe-santierele-consiliului-judetean-dolj/

AEROPORT-INCHIS_PAG-1_PISTA_
Specialist Consulting a castigat contractul pentru aeroportul Tulcea

Specialist Consulting a castigat contractul pentru aeroportul Tulcea

Posted on March 6, 2015 by in Stiri with Comments Off on Specialist Consulting a castigat contractul pentru aeroportul Tulcea

După aproape doi ani de zbateri şi frământări, promisiuni şi licitaţii, Aeroportul Delta Dunării Tulcea a fost închis în sfârşit! Cu ultimele economii din Programul Operaţional Sectorial de Transport 2007-2013, Regia Autonomă Aeroportul Delta Dunării Tulcea a semnat luna aceasta contractul de finanţare pentru modernizarea aeroportului şi ieri s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

http://www.obiectivtulcea.ro/contracronometru-au-inceput-lucrarile-de-modernizare-a-aeroportului-delta-dunarii/ 

Page 1 of 212